ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Το Φρούριο του Αγίου Γεωργίου (Κάστρο) υψώνεται πάνω από το χωριό Περατάτα. Βρίσκεται κτισμένο πάνω σ' ένα λόφο περίπου 300 μ. ύψους, στα νότια του Αργοστολίου και σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων. Έχει έκταση περίπου 16.000 τ.μ. και περίμετρο τειχών 600 μέτρων. Πιθανότατα κτίστηκε τον 12ομ.χ. αιώνα από τους Βυζαντινούς Αυτοκράτορες.

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Ο Aγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης του νησιού. Στη μονή που βρίσκεται στην περιοχή των Ομαλών, διατηρείται άφθαρτο και ευωδιάζον το σκήνωμα του Αγίου. Πριν το 1554 η μονή ήταν αφιερωμένη στην Παναγία. Ο Γεράσιμος Νοταράς, μοναχός από τα Τρίκαλα Κορινθίας, την ανέδειξε σε σημαντικό γυναικείο μοναστήρι μετά το 1560. Προς τιμήν του Αγίου γίνονται δυο μεγάλα πανηγύρια το χρόνο, στις 16 Αυγούστου (μέρα θανάτου του) και στις 20 Οκτωβρίου (μέρα ανακομιδής των λειψάνων του).

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στην πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς φιλοξενεί την αρχαιότητα του νησιού μας. Το παλιό Μουσείο καταστράφηκε από τους σεισμούς το 1953. Μετά από πολυετής προσπάθεια οικοδομήθηκε το 1960 και μέχρι σήμερα μπορούμε να θαυμάσουμε την πρώιμη ιστορικότητα της Κεφαλονιάς. Το Μουσείο διαθέτει ευρήματα από τα προϊστορικά και ρωμαϊκά χρόνια και κυρίως από την μυκηναϊκή περίοδο.

ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ - ΜΑΖΑΡΑΚΑΤΑ

Σημαντικοί τάφοι που πιστοποιούν την ύπαρξη ενός σημαντικού Μυκηναϊκού οικισμού στην περιοχή. 
Τα ευρήματα των ανασκαφών περιλαμβάνουν και κοσμήματα Μυκηναϊκής τέχνης.

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ

Το σπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκετε έξω από την Σάμη και είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κεφαλλονιάς. Όπως κατέδειξαν οι ανασκαφές του 1963 πήρε το όνομα του από την Νύμφη "Μελισσάνθη. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα για την λατρεία της Νύμφής, όπως ένα άγαλμα και ένα βωμό με επιγραφή αφιερώσεων στον Θεό Πάνα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΡΤΟΣ

Αναμφισβήτητα, μια από τις ομορφότερες παραλίες στην Ελλάδα και παγκόσμια. Η άσπρη ακτή συναντά το μπλε της θάλασσας που είναι παρούσα σε κάθε πιθανή σκιά. Η θεά από την ενδιάμεση στάση ψηλά στο δρόμο σου κόβει την ανάσα.

ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΣΟΥ

Η Ασσος ήταν πρωτεύουσα του βορινού τμήματος της Κεφαλλονιάς για αρκετά χρόνια, από το 1593, έχοντας και το προνόμιο της έδρας του δεύτερου ενετού προβλεπτή του νησιού.
Η υπόθεση για την ανέγερση του φρουρίου της Ασσου ανοίγει το 1585, όταν πρεσβεία της Κοινότητας της Κεφαλλονιάς ζητεί από την βενετική Γερουσία την ίδρυση του, με σκοπό να καταφεύγει σ'αυτό ο πληθυσμός του νησιού σε περίπτωση πολέμου και πειρατικών επιδρομών.

ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Μουσείο στεγάζεται στο ισόγειο του επιβλητικού κτιρίου της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης, το οποίο ιδρύθηκε το 1962 από την Ελένη Μ. Κοσμετάτου και άρχισε να λειτουργεί το 1966 με δαπάνες του Ευάγγελου Μπασιά. Παρόλο που η οργάνωσή του καλύπτει μόνο 37 χρόνια δεν παύει ποτέ να είναι ένα άρτιο πνευματικό ίδρυμα, το οποίο είναι στελεχωμένο με πλούσιο και λειτουργικό προσωπικό.

ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΟΓΚΑΡΑΤΗΣ

Το σπήλαιο της Δρογκαράτης βρίσκετε μερικά χιλιόμετρα έξω από το λιμάνι της Σάμης. Έχει 45 μέτρα πλάτος, 21 μέτρα βάθος, 9 μέτρα ύψος και χωρίζετε σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος, η οροφή του σπηλαίου, κατέρρευσε απο σεισμό και από αυτήν μπορείτε να δείτε μόνο κάποιους σταλακτίτες. Το δεύτερο μέρος δηλαδή το κυρίως σπήλαιο είναι προσβάσιμο για τους επισκέπτες.


Copyright ©2018 • argostoli-kefalonia.gr 
Designed by infohitech.gr

ROUCHOTAS Studios by Victor

  • 54 Ioannou Metaxa street, Argostoli,
  • po 28100, Kefalonia Island, Greece
  • e-mail: vruhotas@yahoo.gr
  • Tel +30 26710 23941 & 6937085736
  • Manager: Rouchotas Victor